söndag 27 maj 2012

Trött ända in i själen


Mors dag. Jag har blivit uppvaktad av mina söta barn med ritade teckningar och ett fint bokmärke som Ludde tillverkat i skolan. Dessutom kramar och god mat. Härligt väder gav extra krydda åt dagen som dessutom var en ledig dag.
Som jag skrev senast är jag inte mycket ledig och de lediga dagarna fylls snabbt av "måste-göra-saker".
Att jag dessutom inte är hemma förräns vid halv åttatiden de kvällar jag arbetar gör att jag inte får mycket gjort då heller.
Istället svämmar hjärnan över med saker som jag vill få gjort och saker jag påbörjar blir inte färdiga. Typiskt mig och min ADD-hjärna, jag får daglig ångest igen och blir ledsen och orolig.
Jag försöker att inte planera in för många aktiviteter, men jag vill ju så gärna. Hur får man stopp på översvämningen i hjärnan? Kan man stoppa kranen av tankar och idéer på något sätt?

Just nu skulle jag behöva vara ledig ett par dagar, fast jag kan ju ändå inte koppla av när jag är hemma så det är väl lika bra att jobba på....



måndag 21 maj 2012

Lediga dagar????

Jobba, sova, äta dö...
Så känns livet just nu. Jag går upp, äter frukost, väcker barn, iväg till skola och dagis, snabbt till tåget, jobba, jobba, jobba, åka tåg, hämtas av min kära make, äta middag, diska, plocka undan, i säng med barnen, slut....


Igår var jag "ledig" från arbetet, istället hade jag tid hos Arbetsterapeuten, tid på Arbetsförmedlingen och utvecklingssamtal med Ronjas fröken. Suck!
Men vi hann med lite trädgårdstid, dvs tvätten blev upp-hängd och gräset blev klippt.
Idag ska jag till jobb igen, känns lite skönt nästan att bara vara på ett ställe.
Måste lära mig att hålla Lediga dagar just lediga.

Ha det gott i solen!


måndag 14 maj 2012

Din dag


Dagenidagärenmärkligdag

Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mer innehåll
än du redan givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du.
Använd dig av det.
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
(dikt från Indien)

Denna vackra dikt har min son i läxa. För honom är det en stor uppgift. han ska inte läsa den eller lära sig den utan ringa in stora och lilla "D". Är man 6,5 år och går i förskolan är det en STOR uppgift.
Ha det bra mina vänner i bokstavsröran!



onsdag 2 maj 2012

Jag vann!!!


I Lördags övervann jag ett av mina största problem. Jag genomförde något jag satt mig för att göra. Trots att jag ofta sätter igång saker, projekt och idéer har jag som sagt problematiken att genomföra dem.
Men denna gången lyckades jag!

Ett par år har tanken legat och grott, men i år blev det verklighet. Jag sprang ett halvmaraton, dvs 21km.
Jag har tidigare berättat här att jag tränar för att må bra och få ett inre lugn. Denna utmaning var ett steg längre...eller ganska många steg längre.

Det var det absolut jobbigaste och tuffaste jag gjort. Det var verkligen en rejäl utmaning och jag hade ett par gånger under loppet tankar på att bryta. Men efter två och en halv timmes kämpande, flåsande och svettande kom jag i mål i Smygehamn. Ingen rekordtid, men jag känner mig som en vinnare, eftersom jag klarade det!!!!